måndag 31 maj 2010



Phu! Nu sitter jag här och är fortfarande andfådd och svettig efter en rask långpromenad med en god vän. Det var härligt! Ofta är det mer motiverande att ge sig ut om man har någon att gå med.

O vilken härlig kväll sen! En sommarkväll! Tänk att det är första juni i morgon. Svårt att förstå. Juni är en härlig månad. Man har fortfarande hela sommaren framför sig. Idag tjuvstartade vi med jordgubbarna. Men det fick mig bara att längta ännu mer efter våra svenska söta jordgubbar.


hhhhhh


Fick ändrat om lite i hallen igår. Älskar konsollen/kroken som buren hänger på. Köpte den igår på handelsträdgården i (eller i närheten av...?) Stenungsund. Buren är köpt där också vid tidigare tillfälle.


hhhhhhh
llll

lll
hhhhhh

Det ser lite tomt ut på väggen fortfarande, men förvandlingen har bara börjat=)
Fortsättning följer...
hhh

Ha en härlig vecka. Vi hoppas på fortsatt sommarväder!

Kram

onsdag 26 maj 2010

Hej Hej!
Jag hade en fantastisk förmiddag idag. Efter att lillan och jag lämnat stora tjejen på dagis gick vi hem och grejade lite i trädgården. Jag lade stenar runt smultron-och vinbärsrabatten. Det blev så himla fint. Så här följer bilder som påminner lite om den i förra inlägget, fast nu med stenar.
jj
kkk

jjj
Efter trädgårdsarbetet somnade lillan och jag åt lunch i lugn och ro i solen. Det är inte ofta det händer. Oftast ska man mata samtidigt eller så gnälls det eller nåt annat kul. Så det var riktigt lyxigt! Ännu bättre blev det när jag lade mig på soffan med en inredningstidning. Solen lyste in genom den öppna altandörren och värmde mina ben. Ofta blir jag väldigt inspirerad efter en stunds läsning. Så även denna gång.
Efter att vi hade hämtat stora tjejen från dagis och haft lite pickning på vägen hem, kom jag igång att fixa lite. Bland annat kom en tavillist upp på väggen i vardagsrummet. Det har varit lite tomt hittils. Ska fundera ut lite passande saker att ha på listen. Lite fina böcker kanske? Vi får se... Så länge ser det ut så här:


På bilden ser ni min andra hälft när han var liten. (Baserat på den här bilden kan man tro att han är 60 år idag...)
Tavlorna med änglarna har jag gjort själv med bokmärken och tidningspapper.
Tack för idag!
Kram

söndag 23 maj 2010

Härliga försommar!



Ja, nu är det väl nästan försommar! Eller? Åtminstonne har vädret den här helgen i Göteborg levt upp till det. Om inte högsommar till och med! Barnen har badat i basängen i trädgården, vi har grillat varje dag och haft saft och bull-kalas på altanen. Det är i allafall sommrigt för mig! Idag var vi hos svärföräldrarna och fick god mat. Väldigt trevligt. Så härligt att inte behöva laga maten själv. Inte för att jag gjorde det igår heller i för sig... Det gjorde maken... Men i allafall.

Jag har skaffat mig ett riktigt trädgårdsintresse. Har alltid tyckt att det är fint med blommor, men vem gör inte det å andra sidan... Men nu är det riktigt kul att greja med rabatter och dyligt. Jag börjar nog bli gammal...
Detta har jag ägnat mig åt till stor del idag. Har flyttat om mycket blommor i rabatten och planterat en del nytt. Det ser lite glest ut fortfarande men när det växer till sig blir det nog väldigt fint. Häligt blommamde växter i vitt, lila och rosa toner.
Äppleträden blommar för fullt nu och lavendeln som jag planterat i zinkkrukorna doftar fantastiskt!

vbhncgh
äökölk



llll
Gott slut på veckan!
Kram

torsdag 20 maj 2010

Vitrinskåp

Hej hej!



Idag somnade lillan på vägen hem efter att vi lämnat stora tjejen på dagis. Så nu sitter jag här i lugn och ro utan att det är någon som drar i mig. Ävan om man älskar dem oändligt mycket, så är det väldigt skönt när man får vara i fred en stund i bland.
Tänkte visa lite bilder från vårt vitrinskåp som vi köpte i vintras. Ett vanligt "fult" furuskåp, som jag målat och bytt knoppar på. Jag gillar det!
Nåt som jag inte gillar däremot är trappan som också skymtar på bilderna. Den ska målas... Men vi har bara bott i huset i snart ett år, så det kommer. Så länge får det se ut så.


gggggg
vbggg
Tekoppar från Indiska
hhhhhhhh
Ha en fin dag!
Kram

onsdag 19 maj 2010

Helgens loppisfynd

Hej!

Strålande varmt väder vi har. Har haft barfotapremiär i trädgården. En speciell och härlig känsla!
Här följer lite försenade bilder på helgens bakluckeloppis-fynd:

2 kr fick jag ge för den här träskålen. Det kunde den väl vara värd?
Här har jag valt att förvara vitlök chili och lime i den.
mmmmmmmm
Här hamnade kryddburkarna
jgjgjjg
Ha en trevlig dag!
Kram

söndag 16 maj 2010

Bästa mormorn och morfarn!

God afton!

Dagen idag började med att vi allihop skulle göra oss i ordning för att gå på dop. Jag är expert på att jaga upp både mig själv, barnen och maken när vi ska iväg och har en tid att passa. Ändå planerar jag så att vi ska ha goood tid på oss. I dag var jag och barnen färdiga en timme innan vi skulle åka. Men... maken min... han stod i duchen när jag ropade på honom och trodde att han skulle vara färdig. Jag blir galen! Och väldigt stressad! Vi kom dock i tid, tur det!
Det var en nära barndomsväns lille pojk som döptes. Våra stora tjejer är precis jämngamla, och så himla söta när de kommer igång och leker med varandra.
Varje gång vi träffas tycker jag att det är så synd att vi inte träffas oftare. Nu planerar vi för en grillkväll inom kort i alla fall=)


Hemmagjort dopkort till lilla gossen

Var på landet i helgen ju. Min mamma och pappa och lillebror var där också! Barnen älskar att vara med mormor och morfar. Jag är så stolt över mina föräldrar som är så bra på att vara just mormor och morfar. Älskar dem så!

På fredagen var det riktigt fint väder, så då blev det trädgårdsarbete. På lördagen regnade det och då var vi på baklucke loppis! ( kul ord!)
Några kul saker fick jag tag i =). Visar i morgon.


En örtlåda även till landet





Nu ska jag först hänga upp tvätt, och sen blir det tv-soffan.

Godnatt!

torsdag 13 maj 2010

Hurra för målar- ryck!

Godmorgon!



Igår eftermiddag fick jag mig ett ryck, och åkte och köpte en 10-liters hink med vit färg. Så när jag kom hem satte jag igång att måla över tapeten i köket och i våran tvätthörna. Det var härligt att vakna i morse och jag visste att det bara var att ställa tillbaka grejerna. Det gick ju jättefort och smidigt. På tur står nu sovrummet, tjejernas rum och hallen på övervåningen.

I lördags fick jag köpt ett nytt våningsfat på loppis (på reningsborg igentligen... men jag kallar det loppis. Det är ju inte direkt någon mysig gårdsloppis, men man kan hitta en del kul där)
I vilket fall så är jag väldigt nöjd med fatet. På kalaset i söndags fick kakorna ligga på det och nu är det smyckesförvaring.

I dag ska vi åka till landet. Hade hoppats på lite bättre väder men det blir härligt ändå!

Trevlig Kristi himmelsfärd!






söndag 9 maj 2010

1-årskalas

Kalasdags!




Idag hade vi kalas för lillan. 1-årskalas är något speciellt. När stora tjejen fyllde ett blev hon sjuk så vi fick ställa in kalaset, till mammas stora besvikelse... Men idag blev det av. Kl 11 var det, vilket var himla bra. Ungarna hann inte stöka ner innan, och efter kalaset hade man nästan hela dagen framför sig. Vi förberedde allting igår.

Hon fick såå fina presenter vår fina bortskämda tös=)
En gunga till landet var en bra grej utav mormor och morfar, massa fina kläder o leksaker.
Tårtan fräste busungen åt men kolakakorna dög.
Leila bidrog med recepten på kolakakorna, chocolate chip cookies och chokladbollar.
Kram kram


Extremt söt tax från farmor och farfar

Så här blev vimplarna. Ikväll flyttar de till tjejernas rum.



fredag 7 maj 2010

Hej!

I dag tog det lång tid innan vi hoppade i några kläder. Brukar bli så ibland när vi inte har några direkta planer. Ganska skönt att inte behöva stressa iväg på morgonen. Städ och röj och ommöblering av prylar har jag sysselsatt mig med idag. Färdigt blev det dock inte. Med en 1-åring och en 3-åring blir man/jag inte vidare effektiv. Men lite fick jag ju gjort.

Funderar lite på vad vi ska bjuda på när vi har 1-årskalas hemma på söndag. Tårta blir det ju så klart, sen tror jag att det blir lite andra sötsaker. Vi får se! Återkommer med det.

Ommöblering i tallrikshyllan. ( Ignorera gärna tapeten bakom... Måleri står med på to-do-listan)
Ha en fin helg!

torsdag 6 maj 2010

Evighetsprojekt

God afton!

Fint väder vi haft idag i göteborg! Är helt slut efter en dag i slottskogen med massa ungar och massa frisk luft.

Maken håller på att måla ett par lister i köket som ropat efter lite färg sedan vi tog ner en vägg mellan köket och vardagsrummet. Samtidigt tjatar han på mig att jag ska gå o lägga stora dottern. Men jag bloggar ju...! Stortjejen sov middag vid fyra idag, så gissa hur lätt det är att få henne i säng. Därför får det vänta tills jag är klar här!
Förra sommaren hittade mamma och pappa trädgårdsmöbler i källaren på landet. De är mycket slitna och vissa brädor är rötna och måste bytas ut. Även skruvar har rostat sönder. Men jag gillar dem ändå. Funderar på om jag orkar med detta evighetsprojekt bara. Antagligen gör jag det, men tills jag hittar lite inspiration att ta itu med dem, får de stå och så vackra och slitna ut. Men säkrast är att inte sätta sig på dem........

NU har jag tid att lägga dottern =)
Godnatt

onsdag 5 maj 2010

Lillans födelsedag!

Ja må hon leva, ja må hon leva....


Så började dagen idag. Min lilla tös fyller 1år i dag! Kan inte fatta att mammas lilla ängel har blivit så stor!

Det var dagisdag för stora tjejen idag så lillan och jag gick o köpte lite växter och dyligt så vi kunde greja lite i trädgården dagen till ära =).


Nu är lådan fylld med örter, bl a timjan som luktar fantastiskt

(Lillan sov mest...) När hon vaknade lekte hon med sin fina födelsedagspresent - En sångpåse från oskar & ellen. Den tyckte hon mycket om!


Sångpåse och nya kalasklänningen från Lindex

Cupcakes-bak blev det när den stora kom hem. Släktkalaset blir på söndag, men vi ville ju ha lite fest på stora dagen ändå! Leilas goa recept- finns på recept.nu




Det har varit en lugn o fin dag. I morgon ska jag till slottskogen med alla tre ungar och träffa en vän med hennes tre ungar. Det blir kul!
Trevlig kväll!

söndag 2 maj 2010

Hej hej!

Vårigt när man kan hänga ut tvätten!

I tordgags var jag på rondo på Liseberg. Det var revy med Magnus Uggla. Väldigt roligt!
Lite föör roligt- blev det... O jag brukar inte ha roligt på det sättet=) Inte med såå mycket vin. Nu äntliget på söndag!? har jag kurerat mig. Jag var såå seg både fredag o lördag.

Idag har jag i allafall gjort lite nytta. Sprungit för det första. Ska springa vårruset den 10 maj, så nu har jag en chans att komma igång på allvar med löpträningen.
Sen har jag planterat ut mina tomat och paprika-plantor i större krukor. Hoppas de tar sig... Tomarerna såg lite skruttiga ut.

Även rosenskära har jag satt i kruka. Det var en fröpåse som jag fick med en inredningstidning som jag köpte. Vita fina blommor. Vi får se hur de blir! Jag får nog ta in dem över natten ett tag till. Såg att det var frost på taken i morse.


Plantorna på rad.

Trevlig kväll!

Mvh Johanna